Connie van Winssen

Datum: 23-02-2021 Bron: Foto:

THEWINEDESIGNER

Vandaag maken we kennis met kunstenaar Connie van Winssen. Connie is al ruim 40 jaar aan het schilderen, waarbij zij, zoals ze zelf zegt; ‘wordt geïnspireerd door organische vormen waarbij compositie, kleur en contrast centraal staan’. In 2018 is zij samen met haar man Willem in Scherpenzeel neergestreken, waar zij het pand aan de Dorpsstraat 218-220 gekocht, verbouwd en omgetoverd heeft tot een ware kunstgalerie. ‘Te Kunst en Te Keur’ heet het en hier toont ze zowel haar eigen kunstwerken, áls de creaties van andere artistieke creatievelingen. Geboren en getogen in Westbroek (dorp bij Utrecht), is Connie relatief nieuw in Scherpenzeel en dus stelt dit nieuwe OS-lid zich graag even voor.

Wat is jouw persoonlijke en/of zakelijke connectie met Scherpenzeel?
Ik was nog nooit in Scherpenzeel geweest, maar bij mijn zoektocht naar een winkel met woonruimte in een straal van 40 kilometer vanuit Westbroek, kwamen we hier terecht. Wat mij vooral direct opviel was de vriendelijkheid van de mensen. Iedereen zegt je gedag. Het gaf mij echt een vakantiegevoel. Het pand was groot, lag gunstig en had genoeg mogelijkheden. We hebben dezelfde dag nog een bod gedaan. Het plan was om 3 jaar te verbouwen. Dat gaan we waarschijnlijk redden.

Waarom heb jij, je bij Ondernemersvereniging Scherpenzeel aangesloten?
In Westbroek; een klein dorp met 1.200 inwoners, kende ik iedereen, maar hier ken ik nog betrekkelijk weinig mensen. Om me zowel privé als professioneel een beetje te mengen en de nodige sociale contacten op te doen ben ik bij het Masjiach koor gegaan en besloten om me ook bij de plaatselijke ondernemersvereniging aan te sluiten. Ik was al wel 2 jaar geabonneerd op de nieuwsbrief en heb een cadeautje mogen ontvangen als welkom. Nu het einde van de verbouwing in zicht komt is het tijd voor wat actievere betrokkenheid.

Wat hoop je bij de OS te vinden?
Het is misschien een wat algemeen en standaard antwoord, maar het gaat mij vooral om;

  • kennismaking met andere Scherpenzeelse ondernemers,
  • het opbouwen van een netwerk
  • én gezelligheid!

Verder laat ik mij in eerste instantie vooral verrassen dit eerste jaar als lid. Wat dat betreft hoop ik dat corona snel weer activiteiten toelaat.

En tot slot, wat verwacht je toe te kunnen voegen/bij te dragen?
Ik heb eigenlijk nog niet echt een idee. Zakelijk stelt mijn galerie weinig voor, ik ben maar een ieniemienie ondernemertje. Dat is geen valse bescheidenheid. Ik doe het vooral voor mijn eigen plezier. In het verleden heb ik gemeenteraadswerk gedaan en het secretariaat van de Biltse kunstkring. Misschien kan dat ergens van pas komen. Ik hoop met de kunstwerken in de etalage een bescheiden bijdrage te leveren aan het straatbeeld. Alle beetjes helpen in deze verder toch een beetje grauwe tijden van corona, toch?

Wil je alvast meer beeld krijgen bij het werk waarmee Connie in binnen- en buitenland exposeert? Op www.connievanwinssen.com kun je in verschillende categorieën een keur aan kunstwerken in de digitale etalage bekijken.

Ondernemersvereniging Scherpenzeel